Inside AdSense-Nederlands
Het Officiële Nederlandse Google AdSense Blog
Beleidstips: inbreuk op auteursrechten voorkomen
maandag 27 augustus 2012
Een van de fantastische voordelen van internet is dat we ongelooflijk veel informatie en entertainment binnen handbereik hebben. We kunnen meteen video's bekijken, muziek luisteren, nieuwsartikelen lezen en nog veel meer. Het is echter belangrijk dat we er rekening mee houden dat deze werken mogelijk auteursrechtelijk zijn beschermd.
We willen u graag een korte uitleg geven over beleidsregels met betrekking tot auteursrechtelijk beschermd materiaal in het AdSense-beleid en we geven u enkele tips over hoe u hieraan kunt voldoen.
AdSense-beleid
Het is in strijd met ons beleid om advertenties weer te geven naast auteursrechtelijk beschermd materiaal waarvoor u geen toestemming heeft om het te gebruiken. Eenvoudig gezegd mag u geen AdSense-advertenties weergeven naast inhoud die auteursrechtelijk is beschermd en in strijd is met de wet, of naast links naar dergelijke inhoud. Het
programmabeleid
gaat hier dieper op in.
Wat is 'Auteursrechtelijk beschermd'?
Over het algemeen is elk origineel reclamewerk dat online wordt weergegeven auteursrechtelijk beschermd. Er zijn enkele uitzonderingen, zoals puur feitelijk materiaal en materiaal dat zich in het publieke domein bevindt. Maar over het algemeen is het bereik van de auteursrechtwet zeer breed.
Heeft u het recht het materiaal te gebruiken?
In de meeste gevallen heeft u zonder een specifieke licentie of uitzondering niet het recht om het meeste algemene entertainment op uw website te tonen, zoals tv-programma's, films en populaire muziek.
Als u de inhoud volledig zelf heeft gemaakt, bent u waarschijnlijk de houder van het auteursrecht. Over het algemeen kunt u op alle manieren inkomsten genereren met dit soort inhoud. Als u de inhoud niet zelf heeft gemaakt, of de inhoud heeft gemaakt op basis van inhoud van anderen, moet u nagaan of u een licentie heeft of dat er een uitzondering van toepassing is.
Mogelijk heeft u toestemming gekregen van de auteursrechthouder om het materiaal op uw website te gebruiken. Een dergelijke manier van toestemming wordt doorgaans een licentie genoemd. Zolang uw gebruik van de inhoud in overeenstemming is met de licentie, bent u niet in overtreding.
Er zijn ook uitzonderingen op de auteursrechtwet die mogelijk op u van toepassing zijn. 'Fair use' in de Verenigde Staten, en andere vergelijkbare uitzonderingen in andere landen, staan het gebruik van bepaalde soorten auteursrechtelijk beschermd materiaal toe. Veelvoorkomende voorbeelden zijn bezwaren en beurzen. Er zijn ook andere uitzonderingen op de auteursrechtwet.
We willen niet dat AdSense op manieren wordt gebruikt die in strijd zijn met auteursrechten, dus soms nemen we het zekere voor het onzekere als er op een site geen duidelijke, wettelijke basis voor het gebruik van of link naar auteursrechtelijk beschermd materiaal aanwezig is.
Links naar hosts voor het delen van bestanden
Het is in strijd met ons beleid om advertenties en links naar andere sites waarop auteursrechtelijk beschermde materialen worden gehost op dezelfde pagina te vertonen. Houd er rekening mee dat deze sites in verschillende vormen bestaan, zoals forums, blogs en communitywebsites.
Schending van auteursrecht rapporteren
Als u vermoedt dat een site die deelneemt aan het AdSense-programma auteursrechtelijk beschermd materiaal van u heeft gepubliceerd waarvoor geen toestemming is verleend, kunt u dit rapporteren door middel van
dit formulier
, of door op het pictogram AdChoices te klikken. Als u meer informatie wilt over problemen met auteursrechten en AdSense, raden we u aan ons
Helpcentrum
te bezoeken.
Door Ben Barkhoff, Team AdSense-beleid
Update over beschikbare betaalmethoden op ons nieuwe betalingssysteem
vrijdag 24 augustus 2012
We hebben u kort geleden op de hoogte gesteld van
geplande verbeteringen aan de pagina 'Betalingen'
in uw account. Deze zijn bedoeld om u een betere gebruikerservaring te bieden en gehoor te geven aan uw feedback. De veranderingen zijn onderdeel van een upgrade van ons betalingssysteem. We zullen deze upgrades de komende maanden implementeren bij alle uitgevers.
We hebben verbeteringen aangebracht aan de
elektronische overboeking
voor uitgevers in landen waar we betalingen aanbieden via deze betaalmethode, om u sneller toegang te geven tot uw inkomsten. Zodra uw account is bijgewerkt naar ons nieuwe systeem worden elektronisch overgeboekte betalingen binnen enkele dagen na vermelding op uw pagina 'Betalingen' bijgeschreven op uw bankrekening. Zoals altijd zijn betalingen via elektronische overboeking gratis, minder foutgevoelig, efficiënter en milieuvriendelijk.
Houd er rekening mee dat het nieuwe systeem geen betalingen per cheque ondersteunt in landen waar wij elektronische overboeking als betaalmethode aanbieden. Als u zich in een land bevindt waar betaling via elektronische overboeking beschikbaar is en u momenteel betalingen per cheque ontvangt, dan moet u een aantal stappen doorlopen wanneer uw account is bijgewerkt. U hoeft momenteel echter niet onmiddellijk actie te ondernemen. Zodra uw account is overgezet naar het nieuwe systeem, ontvangt u een melding per e-mail met uitgebreide instructies voor het instellen van betaling via elektronische overboeking.
Voor onze lezers die zich niet in een land bevinden waar elektronische overboeking wordt ondersteund, werken we hard om het betaalproces te verbeteren en nieuwe methoden te vinden om u uw betalingen zo snel en veilig mogelijk te verzenden. Als u nog vragen heeft, kunt u zich aanmelden bij uw AdSense-account en de sectie 'Betalingen' in ons
Helpcentrum
bezoeken voor de meest relevante informatie.
Geplaatst door Colm Keady, Partner Betalingen
Maak kennis met de vernieuwde betalingspagina's
donderdag 23 augustus 2012
Omdat we het betalingsproces eenvoudiger en flexibeler willen maken, brengen we binnenkort enkele wijzigingen aan in de pagina's 'Betalingen' en 'Accountinstellingen' van uw AdSense-account. Deze nieuwe interface voor betalingen is momenteel beschikbaar voor een kleine groep AdSense-accounts, maar in de komende maanden gaan we deze interface geleidelijk beschikbaar stellen aan meer uitgevers. Wanneer de vernieuwde pagina 'Betalingen' voor uw account beschikbaar is, ziet deze er als volgt uit:
Hier volgt een overzicht van de wijzigingen en extra voordelen van de nieuwe interface voor betalingen:
1. Vernieuwde pagina's met
betalingsoverzicht
en
betalingsinstellingen
De term 'betaalmethode's is niet gewijzigd.
Onbetaalde definitieve inkomsten
, heet nu
Huidig saldo
.
In de vernieuwde tabel met de transactiegeschiedenis worden de nieuwste activiteiten bovenaan weergegeven.
Met de nieuwe werkbalkondersteuning kunt u transactiegegevens filteren, afdrukken, exporteren of downloaden.
2. Meer flexibiliteit met uw betalingsinstellingen
Met een nieuwe uitgebreide tijdlijn kunt u uw betalingsgegevens wijzigen tot de 20e van elke maand.
U kunt elke betalingsdrempel die hoger is dan de standaardbetalingsdrempel, kiezen
op basis van uw rapportagevaluta
.
U kunt uw betalingen ook laten inhouden tot een opgegeven datum.
3 Verbeterde navigatie in de interface voor betalingen
Centrale locaties om uw betalingsinstellingen en het profiel van de begunstigde te beheren.
Er wordt contextuele hulp weergegeven op basis van de pagina's waar u naartoe gaat.
Dit is nog maar de eerste stap voor het leveren van een betere ervaring voor betalingen. In de komende maanden gaan we meer verbeteringen toevoegen. Voor aanvullende informatie kunt u zich aanmelden bij uw AdSense-account en het gedeelte 'Betalingen' in ons
Helpcentrum
bezoeken.
Door Ernest Yip, Product Manager, team voor betalingen
Nieuwe vormgeving van de AdSense-interface
woensdag 22 augustus 2012
We zijn steeds bezig de interface van AdSense te verbeteren, bijvoorbeeld door nieuwe functies toe te voegen en het ontwerp van pagina's die u veel gebruikt te verbeteren. De komende paar dagen krijgt uw AdSense-account een opknapbeurt, in het kader van ons streven een comfortabelere en aantrekkelijkere ervaring te bieden bij het gebruik van al onze producten. De algemene structuur van uw account blijft gelijk, maar geleidelijk aan zullen er updates plaatsvinden om het ontwerp helderder te maken. Als u ook Analytics of AdWords gebruikt, zullen sommige updates u bekend voorkomen.
Binnenkort beschikbaar:
Een van de in het oog springende wijzigingen is de plaats van Help in uw account; deze gaat van de linker navigatiebalk naar een vaste 'Help'-link in de rechterbovenhoek van uw account. Daar hebben we ook de link 'Feedback verzenden' toegevoegd, zodat u het ons snel kunt laten weten wanneer iets niet naar behoren werkt. We willen u er wel op wijzen dat via deze link geen ondersteuning beschikbaar is. We vragen u om ons
Helpcentrum
te blijven gebruiken als u op zoek bent naar antwoorden of contactformulieren voor specifieke vragen.
Als u naar het tabblad 'Prestatierapport' gaat, zult u zien dat uw rapporten nu per type gegroepeerd zijn. Klik op 'Veel gebruikte rapporten' om toegang te krijgen tot uw standaardrapporten, en gebruik vervolgens de nieuwe datumkiezer. U kunt nog steeds kiezen of u uw
standaardrapport
of uw dagelijkse accountprestaties wilt zien, net als voorheen.
Deze updates van AdSense-accounts zullen we de komende paar dagen geleidelijk invoeren. We stellen uw feedback en suggesties zeer op prijs. Als u vragen heeft over deze updates, bezoekt u dan ons
Helpcentrum
voor meer informatie.
Door Arlene Lee, Team Inside AdSense
Advertentieblokkering deel II: Ongewenste advertenties blokkeren
donderdag 16 augustus 2012
Fijne donderdag gewenst en welkom bij het tweede deel van de serie Advertentieblokkering! In ons eerste blogbericht hebben we gesproken over verschillende redenen voor het blokkeren van advertenties en veelgehoorde fabeltjes over het blokkeren van advertenties. Vandaag bespreken we hoe u advertenties kunt blokkeren die u niet toe wil staan op uw site. Wanneer u heeft bepaald welke advertenties u niet wilt weergeven, zijn er een aantal manieren om ze te blokkeren: met de URL van de adverteerder, een algemene of gevoelige categorie (
beschikbaar in een beperkt aantal talen
), via het advertentienetwerk en afzonderlijke advertenties. Hieronder ontkrachten we meer algemeen aanvaarde mythes over het blokkeren van advertenties.
Mythe: de enige plek waar ik advertenties kan blokkeren is het tabblad 'Advertenties toestaan en blokkeren' in mijn account.
Naast advertenties blokkeren via de AdSense-interface kunt u de
Werkbalk voor Google-uitgevers
installeren om advertenties te blokkeren terwijl u pagina's in een Chrome-browser bekijkt. De Werkbalk voor uitgevers is een Chrome-extensie waarmee u actuele informatie over uw AdSense-account kunt bekijken, een overzicht van uw verdiensten en prestaties kunt zien en advertentie-overlays met rapportage op de pagina kunt weergeven. Voor meer informatie over deze nieuwe Chrome-extensie, bezoekt u het
Inside AdSense-blogbericht
.
Mythe: omdat de advertentie uit een afbeelding of rich media bestaat, kan de bestemmings-URL niet worden gevonden zonder op de advertentie te klikken en het AdSense-beleid te schenden.
Als uitgever heeft u een aantal mogelijkheden om erachter te komen welke URL u wilt blokkeren:
Als u Chrome gebruikt, installeert u de hierboven genoemde extensie van de
werkbalk voor uitgevers
, waarmee u advertenties die u op uw site ziet, kunt blokkeren.
Op uw AdSense-account kunt u het Centrum voor advertentiecontrole inschakelen, waar u alle advertenties kunt zien die op uw site worden weergegeven, waaronder tekstadvertenties, beeldadvertenties en rich media-advertenties.
Mythe: ik zie geen advertenties op het tabblad 'Weergegeven advertenties' in het Centrum voor advertentiecontrole, maar ik zie wel advertenties op mijn site. Het Centrum voor advertentiecontrole werkt niet!
Het Centrum voor advertentiecontrole is een hulpprogramma waarmee u afzonderlijke advertenties kunt beoordelen en kunt kiezen of u deze wel of niet wilt weergeven op uw pagina's. De advertenties in het Centrum voor advertentiecontrole zijn in de afgelopen 30 dagen weergegeven. Als er in de afgelopen 30 dagen geen advertenties zijn weergegeven op uw site, worden er geen advertenties weergegeven in het Centrum voor advertentiecontrole. Ook als er erg weinig verkeer op uw site is, ziet u mogelijk geen advertenties in het Centrum voor advertentiecontrole. Nadat u het verzoek heeft ingediend om het Centrum voor advertentiecontrole in te schakelen, kan het 24 tot 48 uur duren voordat er advertenties worden weergegeven op het tabblad 'Weergegeven advertenties'. Lees uitgebreidere informatie over het nieuwe en verbeterde Centrum voor advertentiecontrole in ons vorige
Inside AdSense-blog AdSense-blogbericht
.
We hopen dat dit blogbericht een aantal mythes heeft ontkracht die samenhangen met de functie voor advertentieblokkering.
Door: Wesley Houser - Inside AdSense-team
Advertentieblokkering deel I: Blokkeren of niet blokkeren?
dinsdag 14 augustus 2012
Zie uw website als uw koninkrijk. U bepaalt wat er wordt weergegeven. AdSense biedt krachtige beheermogelijkheden waarmee u advertenties op uw website kunt toestaan en blokkeren. Advertenties blokkeren moet niet worden gezien als middel voor accountoptimalisatie, maar als een manier om ervoor te zorgen dat u tevreden bent met de advertenties die worden weergegeven. In de komende dagen ontkrachten we enkele veelgehoorde fabeltjes van uitgevers met betrekking tot het blokkeren van advertenties.
Mythe: het maakt niet uit hoeveel advertenties ik blokkeer, ze worden alleen maar van mijn site verwijderd.
Van advertentieblokkering moet spaarzaam gebruik worden gemaakt. Als alle advertenties worden weergegeven, zorgt dit voor de meest concurrerende sfeer in de advertentieveiling, met de hoogst mogelijke advertentievoorraad die concurreert om weergave op uw site.
Toch zijn er een aantal goede redenen om advertenties te blokkeren:
De inhoud van een bepaalde advertentie (of advertentiecategorie) ligt gevoelig bij u en u wilt deze liever niet weergeven op uw site (bijv. politiek, seksualiteit of religie).
U wilt advertenties van een bepaald bedrijf blokkeren, omdat u al een rechtstreekse advertentiedeal met dit bedrijf heeft gesloten.
U wilt advertenties van een concurrerend bedrijf blokkeren.
Mythe: als ik slecht betalende advertenties blokkeer, verdien ik meer geld.
Zelfs als u een bepaalde advertentie blokkeert die slechts aan een klein deel van uw inkomsten bijdraagt, worden er waarschijnlijk advertenties weergegeven die nog minder inkomsten genereren. We geven altijd de advertentie weer waarvoor het meeste wordt betaald, dus als een advertentie op uw site wordt weergegeven, betekent dit dat dit de best presterende beschikbare advertentie was.
Mythe: ik heb enkele advertenties een aantal dagen geblokkeerd en mijn inkomsten gingen omhoog. Dit betekent dat ik meer verdien door advertenties te blokkeren!
De inkomsten van uw AdSense-account kunnen voortdurend fluctueren. Uw inkomsten hangen af van een aantal variabelen, van verkeerswijzigingen op uw site tot adverteerders die hun biedingen wijzigen. Veronderstel niet zomaar dat er een causaal verband is!
Zoals gezegd in
dit Helpcenterartikel
, targeten we advertenties op basis van uw inhoud en doelgroep. De advertenties die u ziet, zijn niet per se de advertenties die uw doelgroep ziet (bijv,
targeting op basis van interesses
en
geotargeting
). Tevens zijn advertenties die voor u als uitgever niet relevant lijken mogelijk toch het waardevolst voor de gebruiker in die surfsessie.
Mythe: als ik genoeg advertenties blokkeer, kan ik in principe kiezen welke advertenties er op mijn site worden weergegeven.
Zoals Hal Varian, Chief Economist bij Google, al meldde in een
vorig bericht
, zijn de advertenties die winnen bij de veiling de advertenties die u de meeste inkomsten opleveren, terwijl een goede gebruikerservaring wordt gegarandeerd. Deze zelfde advertenties worden niet altijd op uw site weergegeven om redenen die kunnen variëren van wijzigingen in de uitgaven van adverteerders tot geotargeting van gebruikers.
Mis deel II van onze serie Advertentieblokkering niet!
Door: Wesley Houser - Inside AdSense-team
Mobiele websites versus responsief ontwerp: welke oplossing is de beste voor uw bedrijf?
woensdag 1 augustus 2012
Het volgende bericht werd oorspronkelijk weergegeven op het Google-blog over mobiele advertenties.
Aangezien steeds meer concurrenten een
mobiele versie van hun site
maken, wordt het maken van een mobielvriendelijke site een steeds belangrijker voor uw bedrijf. Bij Google hebben we gezien dat het aantal mobiele zoekopdrachten alleen al de afgelopen twee jaar is vervijfvoudigd. Klanten zoeken uw bedrijf via hun mobiele telefoons. U moet de aandacht van uw klanten vasthouden met een mobiele ervaring die is ontworpen om onderweg op een klein scherm taken te kunnen voltooien. Onlangs hebben veel bedrijven ons vragen gesteld over een steeds populairdere trend onder webontwikkelaars (responsief ontwerp) en of ze deze trend moeten volgen. Hoewel we van mening zijn dat het bouwen van een afzonderlijke mobiele website voor bepaalde bedrijven een zeer geschikte oplossing is, is het ook van belang te begrijpen hoe responsief ontwerp zou kunnen passen in uw plannen voor het maken van een mobiele versie van uw site.
Wat is responsief ontwerp?
Responsief ontwerp is een websiteontwerptechniek waarmee u een enkele website kunt maken die zich aanpast aan het apparaat waarop de website wordt weergegeven, bijvoorbeeld een laptop, smartphone of tablet. Het formaat van een website die gemaakt is met responsief ontwerp, wordt automatisch aangepast aan het apparaat waarop de website wordt weergegeven. Het is echter aan u om te bepalen welke inhoud het belangrijkste is voor de mobiele gebruiker. Een mobiele gebruiker wil bijvoorbeeld snel uw telefoonnummer of adres vinden, terwijl een tabletgebruiker bijvoorbeeld een eenvoudigere manier zoekt om vanuit zijn of haar luie stoel aankopen te kunnen doen. Een website die gemaakt is met responsief ontwerp, kan prioriteit geven aan click-to-call- en click-to-map-knoppen terwijl een website die gemaakt is voor tablets, zich kan richten op het vereenvoudigen van het winkelwagentje. Lees
dit blogbericht
van het Google-webmasterteam voor technische informatie over de werking van responsief ontwerp bij het maken van mobielvriendelijke websites.
Hoe weet ik nu of ik een afzonderlijke mobiele website moet maken of gebruik moet maken van responsief ontwerpen?
Hieronder vindt u enkele richtlijnen om te bepalen wat relevant is voor uw bedrijf:
Als ik besluit dat een responsief ontwerp beter bij mijn bedrijf past, moet ik dan een volledig nieuwe site maken?
Dat hoeft niet per se. Een ervaren webontwikkelaar kan een bestaande site omvormen tot responsief ontwerp, maar hieraan zijn dan nog wel steeds kosten verbonden in de vorm van tijd en budget.
Heeft een site die met een responsief ontwerp gemaakt is, meer dan 1 URL?
Nee. Een site die met een responsief ontwerp gemaakt is, heeft dezelfde URL voor desktopcomputers, mobiele apparaten en tablets. Als u een afzonderlijke voor mobiele apparaten geoptimaliseerde site maakt, heeft deze meestal een andere mobiele URL. Zolang de automatische omleidingscode van uw desktopsite ingeschakeld is, worden gebruikers automatisch naar deze mobiele URL geleid.
Wat zijn de kosten voor het gebruiken van responsief ontwerp voor mobiel?
De prijzen verschillen per ontwikkelaar en bureau. We raden u aan een
ontwikkelaar en/of bureau
in te schakelen om u op weg te helpen.
Dankzij responsieve ontwerpen kunt u de onderhoudskosten van uw site op de lange termijn zeker minimaliseren. Veel bedrijven kunnen echter via een afzonderlijke mobielvriendelijke site op een effectieve manier in contact komen met hun klanten. Als u over de technische hulpbronnen beschikt en er sprake is van een duidelijke bedrijfsbehoefte, kunt u met een responsief ontwerp uw site op een geavanceerdere manier mobielvriendelijker maken. Ongeacht wat u besluit, u moet eerst een website voor mobiele apparaten ontwerpen en vervolgens de aandacht van uw klanten vasthouden wanneer ze met hun mobiele apparaten zoeken naar uw bedrijf.
Ga naar
howtogomo.com
voor aanvullende hulpbronnen over de waarde van mobiele websites, het testen van uw website en het zoeken naar ontwikkelaars die u kunnen helpen bij het maken van een mobielvriendelijke website.
Door Jessica Sapick, adjunct-productmarketingmanager
Labels
+1
aangepast zoeken
aangepaste kanalen
aangepaste zoekadvertenties
aanvraag procedure
Ad Planner
ad sitelinks
adsense
AdSense 10-uitdaging
adsense academy
AdSense applicatie
adsense uitgevers
Adsense voor feeds
adsense voor games
adsense voor videos
AdSense voor zoeken
adsense-veiling
Adverteerders
advertentie stijl
advertentieblokken
advertentieformaat
advertentieverkeerskwaliteit
Adverteren
algemene voorwaarden
asynchrone advertentiecode
auteursrecht
beeldadvertenties
beheermogelijkheden
belangrijkste bijdragers
beoordelingen
betaalmethode
betaling
blokken met links
blokkeren
bog
branding
campagne
Careerplanner
case study
centrum voor advertentiecontrole
communicatie
contact
contactgegevens
CPC
crawler
CSA
CTR
Custom search ads
DFP
Display adverteerder
display advertentie
Display netwerk
do's and don'ts
Double Click
e-mail
Electronische overboeking
evenement
facts and fiction
feit
feiten en fictie
fictie
formaat
forum
games
gebruikers
Google Aangepast zoeken
google analytics
Google Content Netwerk
Google Display Netwerk
Google+
hangout
Helpcentrum
hostpartnersites
hulpmiddelen
index
inhoud
inkomsten
inkomstenaandeel
insights voor uitgevers
kennisgevingslabel
kleuren
kosten per klik
kwaliteitssites
landenrapport
lettertype
mediaplan
merk
merkcampagne
mobiel op maandag
mobiele sites
new interface
nieuwe adsense account
nieuwe adsense interface
nieuwe interface woensdag
onbedoelde klikken
ondersteuning
ongeldige klikken
optimalisatie
overig
plaatsing
plaatsingstargeting
prestatierapporten
Program policies
programma beleid
pubtalk
rapporten
responsive design
robot.txt
RPM
scorekaart
sitelinks
social fridays
succesverhalen
targeting
tevredenheidsonderzoek
textadvertenties
tips
toolbar
tools
url kanalen
vacature
Verwijzingen
videoadvertentie
Waardepropositie
webinar
webmaster
website eigenaren
youtube
zoekfunctie
zoekmachine
Blogarchief
jul
( 1 )
apr
( 1 )
feb
( 1 )
dec
( 1 )
jan
( 1 )
nov
( 1 )
aug
( 3 )
jul
( 2 )
jun
( 7 )
mei
( 12 )
apr
( 7 )
mrt
( 4 )
feb
( 4 )
jan
( 2 )
dec
( 7 )
nov
( 9 )
okt
( 11 )
sep
( 7 )
aug
( 7 )
jul
( 4 )
jun
( 4 )
mei
( 4 )
apr
( 4 )
mrt
( 6 )
feb
( 5 )
jan
( 7 )
dec
( 12 )
nov
( 6 )
okt
( 11 )
aug
( 5 )
jul
( 7 )
jun
( 4 )
mei
( 5 )
apr
( 7 )
mrt
( 14 )
feb
( 6 )
jan
( 4 )
dec
( 3 )
nov
( 2 )
okt
( 2 )
sep
( 1 )
aug
( 5 )
jul
( 3 )
jun
( 4 )
mei
( 1 )
dec
( 2 )
nov
( 1 )
okt
( 1 )
aug
( 2 )
jul
( 2 )
jun
( 1 )
mei
( 1 )
mrt
( 6 )
feb
( 1 )
dec
( 1 )
sep
( 1 )
aug
( 4 )
jul
( 2 )
jun
( 2 )
mei
( 4 )
apr
( 4 )
mrt
( 3 )
feb
( 2 )
jan
( 3 )
dec
( 3 )
nov
( 4 )
okt
( 4 )
sep
( 4 )
aug
( 3 )
jul
( 5 )
jun
( 4 )
mei
( 2 )
apr
( 7 )
mrt
( 7 )
feb
( 7 )
jan
( 10 )
dec
( 9 )
nov
( 9 )
okt
( 8 )
sep
( 10 )
aug
( 11 )
jul
( 5 )
Feed
Handige Links
Get started with AdSense
Sign in to your account
AdSense Help Center
AdSense Help Forum
Geef onze feedback in onze
Product Forums
.